Proyecto urbanístico aprobado

04 de desembre 2008

ASI HAN DE FUNCIONAR LOS AYUNTAMIENTOS

Para que nadie piense que decimos las cosas sin ninguna base o por animadversión, adjuntamos el acta de la Comisión de gobierno del Ayto. de Figueres del día 20 de Octubre, con un caso idéntico al nuestro, pero con una resolución bien diferente, los propietarios de un sector querían que el Ayto. los incluyese dentro del plan de urbanización de un poligono consolidado por la edificación, y observar lo que dijeron los responsables del Ayto. de Figueres (Siento admiración por la gente que trabaja en los ayuntamientos respetando la ley, de forma desinteresada y vigilando por el bienestar e intereses de sus conciudadanos de forma ecuánime).

COMISSIO DE GOVERN Núm. 42

Acta de la sessió ordinària del dia 20 d'octubre de 2003 a la Casa de la Vila de la ciutat de Figueres, el dia 20 d'octubre de 2003

Respecte del plantejat pel Sr. Rafael Gardella Suñer, en representació de l’entitat Immobiliaria Garpa, SA i en nom dels hereus de Maria Ferrer Ferrer i el plantejat pel Sr. Casas Ribas, en nom de Corcoll SL, (aquest últim en relació amb l’apartat b.1) B.1 Sobre l’exclusió indeguda d’unes parcel•les del Polígon “A” a l’interior del pla especial.

El Pla General de 1983, vigent, ja va classificar els terrenys discutits com a sòl urbà i compten amb els serveis mínims necessaris per a assolir aquesta classificació, per bé que sigui necessària la seva renovació o execució d’obres de manteniment. Els seus propietaris han patrimonialitzat l’aprofitament urbanístic previst pel planejament general.

En canvi els terrenys del recurrent, juntament amb els de la resta de l’actual sector de pla especial, eren classificats com a sòl urbanitzable no programat. Des de 1983 fins a l’actualitat, els propietaris d’aquest sector podrien haver promogut la seva programació (PAU) i desenvolupament (Pla parcial, projecte d’urbanització), cosa que no varen fer. Ha estat l’ajuntament qui promou l’efectiva urbanització d’aquest sòl, en base als instruments d’execució urbanística previstos legalment. Cal recordar que la patrimonialització dels aprofitaments urbanístics no s’ha materialitzat ni es pot pretendre materialitzar sense complir abans amb els deures urbanístics (cessions obligatòries, equidistribució i urbanització) i que, en execució del Pla especial d’aquest sector, es contemplen al projecte de reparcel•lació i al projecte d’urbanització.

Per altra banda, no resulta exigible legalment que els propietaris de sòl urbà consolidat, hagin de contribuir a les despeses per les obres exteriors al propi polígon, ja delimitat pel Pla General de 1983 i executat, com si es tractés d’un sòl urbanitzable, ja que no és aquest el cas.

I, per les obres de millora i reposició de serveis que s’executen en aquest sòl urbà consolidat es preveu la imposició de contribucions especials per l’increment de valor o “beneficis” que obtindran com a conseqüència de les expressades obres, tècnica, per altra banda que resulta la única exigible en aquest sòl urbà consolidat.

No resulta justificada la pretensió d’equiparar els drets i deures urbanístics per a aquestes dues situacions que són diferents i tenen un origen clarament diferenciat.

La delimitació d’aquest polígon de sòl urbà històricament ja consolidat, tant en la seva realitat física com jurídica, no obeeix a una decisió que s’adopta “ex novo” sinó que era preexistent, ni resulta arbitrària, ni perjudica als propietaris del sector del pla especial industrial sud, ni afecta a l’equidistribució.

Per altra banda, resulta evident que el sector on té la finca el recurrent està sotmesa al deure de cessions i d’equidistribució i també a fer-se càrrec de les despeses d’urbanització atès el deure que imposa la llei 6/1998 de règim del sòl i valoracions als propìetaris d’aquest sòl urbà no consolidat (per les cessions que hi manquen, per l’equidistribució a la que estan obligats i per l’obra urbanitzadora pendent i que han de sufragar) i d’acord amb el pla especial. Per l’anterior aquest motiu que al•leguen els recurrents no resulta justificat.

Si alguién lo quiere comprobar supongo que con el google y una parte del texto de este escrito lo encontrará en Internet, O BIEN PUEDE ENVIAR TODO EL TEXTO POR E-MAIL AL AYTO. DE FIGUERES PARA QUE LE CONFIRMEN LA AUTENTICIDAD .