.
Igual que a qualsevol entitat urbanística, els problemes de les Urbanitzacions són molts i de diversa índole: urbanístics, de seguretat, de serveis, mediambientals, etc.
Sovint hem escoltat dels parcel·listes: On van a parar els diners dels imposts que es paguen a les Urbanitzacions? La qual cosa els sol portar a una explicació fàcil: les Urbanitzacions aportem diners, però són els habitants del municipi els qui aporten els vots; per això aquests són els afavorits i nosaltres els desatesos.
.
Malgrat de tot hi ha, fóra absolutament injust pensar que tots els Ajuntaments tenen un capteniment tan antidemocràtic i injust.
.
Per a molts Ajuntaments, les Urbanitzacions representen un problema molt gran. Ni des del punt de vista personal, ni tècnic, ni econòmic, no disposen del mínim indispensable per fer front a una realitat de tanta envergadura. Per això sovint es pregunten: què fer? on acudir? com i/o per on començar? I la impotència els porta força vegades a girar la cara cap a un altre costat... mentre el problema no deixa de créixer.
.
La precària situació de moltes Urbanitzacions reclama una presa de consciència seriosa i l’adopció de determinades mesures. Heus ací algunes iniciatives que poden ajudar a encarrilar aquesta realitat:
- Crear una regidoria dedicada exclusivament a les Urbanitzacions de la seva demarcació.
- Crear comissions mixtes Ajuntament-Urbanització per compartir inquietuds i estudiar i atendre problemes.
- Establir programes d’objectius mínims i urgents, i desenvolupar-los per fases.
- Fer de la transparència, el diàleg i l’esperit de comprensió i col·laboració mútues el marc inqüestionable.
Per fer realitat aquestes iniciatives, només cal una cosa: voler.
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada